I1867 ble “carreaux du ciment” eller ”hydrauliske fliser” første gang ustilt på Paris Universal Exposition. De ble kalt “hydraulisk” på grunn av de hydrauliske pressene som ble brukt for å lage disse.  Hydrauliske fliser spredte seg i dette tidsrommet også til Spania hvor de ble kalt  “Mosaicos hidrálico” og ble veldig populære i Barcelona og områdene rundt.

Populariteten og produksjonen av sementfliser spredte seg raskt til  Latin Amerika, Midt Østen, India, Italia og flere Afrikanske land. Franskmennene tok tidlig med seg teknikken til noen av sine kolonier, blant annet Vietnam. i dag ligger noen av de største sementflis-fabrikkene fortsatt i Vietnam.

Frem til 1920 ble denne typer fliser forbeholt statlige bygninger, herskapshus og palasser på steder som Côte d’Azure,Barcelona og Berlin.  På 1950 tallet mistet flisene sin popularitet til fordel for billigere fliser og gulvbelegg som kunne masseprodusere.

De siste årene har heldigvis flisene fått en renessanse og de få håndverkere og fabrikkeiere i verden som fremdeles kan dette fantastiske håndverket har fått nok å gjøre.

Produksjonsteknikken som brukes i dag er mer eller mindre akkurat den samme som ble brukt på slutten av 1800 tallet i Frankrike. Formene er sveiset av spesialsmeder i messing, kobber og tinn.   De vakre mønstrene støpes i øverste laget avflisen, hvor hver enkelt fargekomponent er nøye veid og blandet for å skape det unike mønsteret og spillet i flisene. Dette laget er 3-5 millimeter tykt. Under mønster/farge-laget støpes det en såle av sement som presses sammen med hydraulikk for å skape styrken i flisene. Flisene ligger deretter 10 dager til tørking før hver enkelt flis inspiseres og kvalitetsjekkes.  Fordi flisene er håndlagde kan små forskjeller forekomme og to fliser vil aldri være helt like. Det er dette som gir flisene sitt unike og vakre særpreg.

Det har aldri vært mulig å lage et industrialisert produkt som kan erstatte disse  håndlagde flisene. Variasjonen av farger, mønstre  og den ”myke” silke-matte overflaten er egenskaper som gjør disse flisene helt unike.

Det sies at Sementfliser eldes med eleganse og edelhet så vi håper du vil nyte dine Ulfvenfliser i mange år fremover.